МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ ДО ЗДІЙСНЕННЯ ВАЛЕОЛОГІЧНОГО СУПРОВОДУ НАВЧАННЯ УЧНІВ - Возносименко, Дарія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено актуальність проблеми підготовки майбутніх вчителів математики до здоров’язберігаючого навчання, збереження та зміцнення здоров’я учнів, формування здорового способу життя. Встановлено, що важливе значення для реалізації даної проблеми відіграє методичне забезпечення процесу підготовки педагогічних працівників. Зазначено, що під методичним забезпеченням підготовки майбутнього вчителя математики, автор розуміє сукупність матеріалів: нормативні документи, робочі програми, періодичні фахові журнали, підручники, навчально-методичні посібники, електронні посібники, які спрямовані на успішний перебіг процесу навчання. Розкрито особливості методичного забезпечення підготовки майбутніх вчителів математики до забезпечення валеологічного супроводу навчання.