АНГЛОЯЗЫЧНЫЙ ТЕКСТ КАК СРЕДСТВО РАЗВИТИЯ НАВЫКОВ МОНОЛОГИЧЕСКОЙ РЕЧИ СТУДЕНТОВ - Глуханько, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються можливості ефективного використання тексту в практиці викладання іноземної мови з метою розвитку комунікативної компетенції студентів. Текст подано як форма мовної актуалізації мовних одиниць і як основа для формування співвідносних умінь в рецептивних, репродуктивних і продуктивних видах мовленнєвої діяльності. Пропонується огляд вправ на різних етапах роботи з текстом, в тому числі нестандартних.