ФОРМУВАНЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА ЗАНЯТТЯХ ХОРОВОГО ДИРИГУВАННЯ - Козіна, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті дана характеристика професійної підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва на засадах компетентнісного підходу, визначено ключові позиції формування спеціальних (фахових, предметних) компетентностей, шляхи реалізації компетентнісного підходу в мистецькому навчанні. Висвітлюється низка предметних компетенцій, які охоплюють різні види музичної діяльності студентів. Розглянуто комплекс фахових компетенцій, які формуються в процесі вивчення курсу хорового диригування як навчального предмету й виду мистецтва, що забезпечує якість професійної підготовленості майбутнього педагога-музиканта.