ТЕХНІКА ПОСТАНОВКИ ЗАПИТАНЬ – ІНСТРУМЕНТ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ - Русавська, Світлана; Михайловська, Надія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті порушено проблему постановки запитань на уроках в загальноосвітній школі. Автор розглядає сутність поняття «питання вчителя», особливості та місце питань учителя в дидактичній системі, основні умови ефективного застосування питань на уроках. Описано техніку постановки запитань, що базуються на створеній Б. Блумом таксономії навчальних цілей по рівням пізнавальної діяльності учнів. Серед них: прості питання; уточнюючі питання; питання-інтерпретації; оцінюючі питання; творчі питання; практичні питання.