ПОРТФОЛІО ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО МЕНЕДЖЕРА ОСВІТИ - Безлюдна, Наталія; Дудник, Наталка (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано особливості застосування технології портфоліо як засобу формування професійно-етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти. Розглянуто зміст поняття «портфоліо» та «професійно-етична компетентність». Обґрунтовано необхідність впровадження в навчальний процес закладів вищої освіти інтерактивних методів та технологій навчання, що сприятимуть формуванню професійно-етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти. Методологічною основою дослідження є системний підхід до вивчення положень педагогічної науки стосовно застосування портфоліо. У статті наведено приклад формування професійно-етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти шляхом ведення портфоліо під час навчальної дисципліни «Педагогічна етика».