ДОСЛІДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДИРИГЕНТСЬКО-ХОРОВОЇ ПЕДАГОГІКИ ЯК ФАКТОР ВИХОВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОЇ СВІДОМОСТІ У МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Соловйов, Віктор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена аналізу диригентсько-хорової освіти в музичній культурі України XX століття в контексті підвищення якості професійної підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва. Методологічні підходи: аналітичний – висвітлення методологічних та загальноконцептуальних основ проблеми та наукового аналізу системи диригентсько-хорової освіти в музичній культурі України другої половини XX століття; культурологічний підхід – в контексті аналізу впровадження нових освітніх технологій, які спрямовані на подальшу культурологізацію і гуманітаризацію освіти; теоретичний – при аналізі мистецької освіти, яка передбачає глибоку теоретичну і практичну підготовку спеціаліста, що має стратегічну спрямованість на досягнення вузом загальноєвропейського рівня гуманітарної освіти.