ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ - Вішнікіна, Любов; Самойленко, Віктор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті проаналізовано проблему опанування новітніх навчальних технологій шляхом застосування геоінформаційних навчальних моделей, визначено місце моделей у системі засобів навчання географії, розтлумачено понятійно-термінологічний апарат методики їхнього застосування. Встановлено, що застосування такої методики у процесі навчання майбутніх учителів географії дає змогу підготувати їх до модернізації засобів навчання географії в закладах загальної середньої освіти.