ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ НАВЧАЛЬНИХ ПЛАНІВ І ПРОГРАМ З ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УНІВЕРСИТЕТАХ СПОЛУЧЕНОГО КОРОЛІВСТВА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА ПІВНІЧНОЇ ІРЛАНДІЇ - Іванова, Вікторія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У результаті порівняльного аналізу навчальних планів провідних університетів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії встановлено, що можливість реалізації індивідуальних навчальних планів у ЗВО забезпечується системою їх побудови за модульно-блоковою підготовкою. Визначено співвідношення блоків навчальних планів та вказано на їх пріоритети та специфіку підготовки бакалаврів за основним фахом і спеціалізаціями на прикладі провідних університетів Мідлсекського (Middlesex University), Бірмінгем Сіті (Birmingham City University), західної Шотландії (University the West Scotland), Ноттінгем Трент (Nottingham Trent University), Уельского та Свонсі (Swansea University).