СТАВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ДО ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ОЦІНКА ЇХ ВЛАСНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ І ЗДОРОВ’Я - Ільченко, Сергій Сергійович (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
статті розглядається ставлення студентів педагогічних спеціальностей до фізичного виховання та оцінка їх власної фізичної підготовленості і здоров’я. У самооцінці студентів установлено закономірність: чим більше студенти обізнані з методами самоконтролю фізичного стану, тим краще вони оцінюють свій рівень знань для управління ним, тим більше вони мотивовані продовжувати вдосконалювати свої фізичні здібності. Метою статті є розкриття значення навчальної дисципліни «Фізичне виховання» в цілому й окремих її завдань для майбутньої професійної діяльності.