ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Куцин, Еріка (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті досліджуються особливості педагогічних умов формування арт-терапевтичної компетенції майбутнього вчителя музичного мистецтва. Наводиться схема арт-терапевтичного складу професійної компетентності, описується змістовний склад її компонентів. Автор приходить до висновку, що арт-терапевтична компетентність викладача музичного мистецтва є сукупністю професійних і особистісних якостей, необхідних для успішної педагогічної діяльності фахівця. Детально розглядаючи компонентний склад арт-терапевтичної компетенції, він підкреслює значимість культурологічного компонента, оскільки студенти повинні формувати в собі цілісну культурно-музичну особистість. Обґрунтовується положення про те, що саме арт-терапевтична компетенція є інструментом вдосконалення професійної підготовки, оскільки вона відображає в своєму складі всі компоненти професійної компетентності викладача музичного мистецтва.