ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ У КОНТЕКСТІ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Малишевський, Олег (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті обґрунтовано актуальність проблеми формування професійної мобільності в контексті системного підходу. Наголошено, що в основі формування професійної мобільності майбутніх інженерів-педагогів закладено метод системного аналізу досліджуваної якості. Зазначено, що у контексті системного підходу професійна мобільність розглядається як інтегративна якість розвитку професіонала, яка формується на засадах міжгалузевої та міждисциплінарної інтеграції. Обґрунтовано умови та напрями застосування системного підходу у галузі професійної освіти. Окреслено чинники використання системного підходу при розв’язанні проблем формування професійної мобільності інженерів-педагогів комп’ютерного профілю.