МОНІТОРИНГ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ЕКОНОМІКИ - Підлісний, Євген (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті здійснено спробу здійснити моніторинг процесу формування правової культури майбутніх бакалаврів з економіки у процесі фахової підготовки. Розкрито стан їхньої професійної підготовки. Встановлено, що економічні дисципліни мають значний педагогічний потенціал для виховання особистості бакалавра, який володіє правовою культурою. Проте правовий потенціал економічних дисциплін використовується не повною мірою. Продемонстровано відносну юридичну грамотність студентів, оскільки, в переважній більшості, на всіх етапах навчання вони високо оцінюють значимість дотримання правових норм як для життя суспільства, так і для власної професійної діяльності. Виявлено суттєві прогалини в професійній підготовці студентів.