ДО ПИТАННЯ РОЛІ НАУКОВОГО МЕТОДУ В ОСВІТІ НАУКОВОГО СПРЯМУВАННЯ - Бабійчук, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті розглядається проблема ролі наукового методу у визначеному Законом України «Про освіту» виді спеціалізованої освіти – освіти наукового спрямування. Описано логіку загального розуміння місця наукового методу в дослідницькій діяльності, дослідницькій компетентності та для розвитку наукового мислення учня. Освіта наукового спрямування має на меті навчити учнів, базуючись на застосуванні наукових методів та розвитку наукового типу мислення, адаптуватися до постійно змінного середовища існування, праці та навчання.