ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МОТИВАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ В УМОВАХ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Браславська, Оксана; Озерова, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті обґрунтовано необхідність формування професійної мотивації як важливої складової фахової підготовки майбутніх учителів, окреслено актуальні вимоги сучасного суспільства до професійно-особистісного розвитку педагога. Мета роботи полягає в аналізі чинників, які впливають на формування позитивної професійної мотивації майбутніх фахівців у галузі освіти. Результатами роботи є характеристика основних понять, що сприяють мотивації професійно-особистісного розвитку майбутнього вчителя, висвітлення їх основних ознак і визначення завдань та шляхів професійного зростання здобувачів вищої освіти педагогічних ЗВО.