ЕТАПИ ВПРОВАДЖЕННЯ МОДЕЛІ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ ГУМАНІТАРНОЇ ГІМНАЗІЇ - Воронецька, Валентина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті розглянуто етапи впровадження моделі розвитку творчого потенціалу учнів гуманітарної гімназії, створеної на основі положень особистісно орієнтованого, діяльнісного, компетентнісного, суб’єктного, культурологічного, середовищного, акмеологічного, аксіологічного підходів. Зазначено, що етапами впровадження виступають мотиваційно-цільовий, змістово-пізнавальний, діяльнісний і оцінно-результативний. Визначені форми і методи роботи на кожному етапі. Вказані очікувані результати на кожному етапі. Акцентовано увагу на ролі педагога, педагогічній інструментовці прийомів підтримання творчої активності учнів. Логіка організації життєдіяльності співтовариств і зміст кожного етапу представлені у відповідності до програми «спіраль розвитку творчого потенціалу учня».