ОСОБЛИВОСТІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ ТА ПРАВОЗНАВСТВА В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ - Коваль, Дар’я (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
Здійснено аналіз особливостей фахової підготовки майбутніх учителів історії та правознавства в контексті формування правової культури, який дозволив розкрити специфіку цієї підготовки, її напрями, функції та якості майбутніх учителів історії та правознавства. Визначено зміст фахової підготовки студентів та виокремлено загальнопедагогічні і правові знання вчителів історії і правознавства у порівнянні із правовими знаннями вчителів загальноосвітніх предметів і класних керівників. Розкрито види професійної діяльності майбутнього учителя історії і правознавства: організаційно-управлінська, діагностико-прогностична, правовиховна, корекційно-розвиваюча, консультативно-правова, превентивна, власне-правова.