ІМІДЖЕТВІРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ДИСЦИПЛІН СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНОГО ЦИКЛУ - Митцева, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті надано характеристику іміджетвірного потенціалу дисциплін соціально-гуманітарного циклу закладів вищої технічної освіти за такими ресурсами: інформаційно-змістовний, комунікативно-інтерактивний, організаційно-функціональний, культурно-іміджевий. На основі аналізу навчальних планів і програм з підготовки майбутніх ІТ-фахівців розкрито можливості дисциплін соціально-гуманітарного циклу для формування професійного іміджу: спрямованість змісту на цінності професійної діяльності; збагачення діапазону іміджелогічних знань; можливість прояву іміджеформуючої діяльності; активізація продуктивних способів іміджетворчої взаємодії, засоби методичного забезпечення викладання дисципліни.