ТЕРМІНОСИСТЕМИ В МЕТОДОЛОГІЇ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ З ПРОБЛЕМИ «АВТОРСЬКА ШКОЛА» - Сібаров, Станіслав (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті представлена необхідність системного вивчення питання походження авторської школи в контексті соціокультурних, економічних та інтеграційних змін, що відбуваються в Україні. Доведено, що за останні десятиліття виникла потреба в уточненні загальних принципових підходів щодо визначення такого поняття, як «авторська школа». Дослідження показало необхідність розробки методів системного і цілісного аналізу тих процесів, які характерні для розвитку педагогічного вчення, тобто проблем, що виникають при тлумаченні тих чи інших визначень.