СТАН РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН - Сяська, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті розглядаються проблеми екологічної підготовки майбутніх учителів природничих дисциплін у закладах вищої освіти. Проведено аналіз навчальних планів освітньо-професійних програм підготовки на предмет наповненості їх екологічним змістом та здійснено анкетування викладачів і студентів. Основним критерієм аналізу стала наявність у змісті освітнього контенту навчальних дисциплін екологічного спрямування. На підставі отриманих результатів дослідження визначено перспективні орієнтири для підвищення ефективності екологічної підготовки студентів першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю «Середня освіта» природничого профілю.