ОПАНУВАННЯ НАВИЧОК УСНОГО НАУКОВО-НАВЧАЛЬНОГО МОВЛЕННЯ ЯК ПЕРЕДУМОВА СТАНОВЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ І ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ ПЕДАГОГА - Пруняк, Володимир (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
У статті порушено проблему становлення професійної і творчої особистості сучасного вчителя завдяки успішному використанню усного науково-навчального мовлення як основного функціонального інструменту його професійної діяльності. Задля забезпечення ефективності професійного спілкування майбутніх педагогів запропоновано враховувати лінгвостилістичні особливості усного науково-навчального мовлення, зумовлені системним характером наукового стилю відповідно до форми реалізації, мети і завдань того чи іншого його функціонального різновиду. Ключові слова: професійне спілкування; комунікативна компетентність; стиль; підстиль; жанр; науково-навчальне мовлення; творча особистість; педагог.