ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ З ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ВИМОГ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА - Кривильова, Олена; Жигірь, Вікторія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
У статті теоретично обґрунтовано зміст підготовки майбутніх докторів філософії з професійної освіти до реалізації вимог сталого розвитку суспільства. Методика проведення дослідження містить аналіз законодавчих та нормативно-правових документів для визначення особливостей професійної компетентності викладачів закладів вищої освіти; моделювання для розробки змісту навчальної програми «Професійна освіта в умовах сталого розвитку». Розглянуто професійний стандарт, проаналізовано освітньо-наукову програму та схарактеризовано змістовне забезпечення формування здатності оновлювати програми навчальних дисциплін. Ключові слова: доктор філософії; професійна освіта; професійний стандарт; сталий розвиток суспільства; освітньо-наукова програма; спеціалізації, заклади вищої освіти, компетентність.