СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНИХ ЦІННОСТЕЙ ПЕДАГОГІВ В СИСТЕМІ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ - Ткачук, Станіслав; Мельник, Олексій; Чичук, Вадим (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
Проаналізовано вітчизняний та зарубіжний досвід підвищення кваліфікації та соціально-педагогічні передумови розвитку значущих реалізацій професійної діяльності педагога під час підвищення кваліфікації. Обґрунтовано систему підвищення кваліфікації, як якісно нову, що зазнала принципових змін її структури та цільових орієнтирів, змістовної спрямованості програм підготовки. Описано здійснені перетворення на цільові та змістовні орієнтири підвищення кваліфікації, технології організації освітнього процесу. Ключові слова: педагогічні цінності; заклади професійної (професійно-технічної) освіти; професійна освіта; освітній процес; підвищення кваліфікації; саморозвиток педагога; педагогічний потенціал; післядипломна освіта.