ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Костащук, Оксана; Біленкова, Лідія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
У статті автор обґрунтовує актуальність проблеми використання сучасних освітніх технологій у професійній діяльності вчителя початкової школи. Розкриває необхідність застосування освітніх технологій на уроках, адже це дозволить сформувати активного здобувача освіти, успішного у навчанні, здатного до самостійного прийняття рішень, відповідального за власні вчинки та дії. Також акцентовано увагу на тому, що впровадження сучасних освітніх технологій у педагогічній діяльності вчителя відкриває доступ до технологічності освітнього процесу, що, в свою чергу, забезпечить подачу навчального матеріалу на високому професійному рівні. Ключові слова: сучасні освітні технології; інновації; вчитель початкової школи; лідерські якості вчителя; інноваційні процеси.