ВПЛИВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА МОВЛЕННЄВИЙ РОЗВИТОК УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Алексеєва, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
Дослідником обґрунтовано роль та значення музики у формуванні мовленнєвого розвитку школяра, аргументовано необхідність використання сучасних музично-комп’ютерних технологій та проведено аналіз змін у мовленнєвому розвитку учнів початкової школи через їх взаємодію із музичним мистецтвом. Автором були розроблені рекомендації з метою створення умов для розвитку лінгвістичних здібностей школярів початкових класів за рахунок покращення взаємодії із ними та відпрацювання музично-логоритмічних вправ, а також завдань, які базуються на використанні музичних комп’ютерних технологій. Ключові слова: мовний розвиток; музичне мистецтво; музично-комп’ютерні технології; мовленнєвий розвиток; мовленнєві здібності; логоритміка; психогімнастика; танцювально-ритмічні вправи; учні початкової школи; артикуляційний апарат.