ФОРМУВАННЯ В МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ПОТРЕБИ В ПРОФЕСІЙНОМУ САМОРОЗВИТКУ - Чистякова, Марина; Юрчишин, Юрій; Боднар, Аліна; Скавронський, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
У статті обґрунтовано можливості формування в майбутніх учителів фізичної культури потреби в професійному саморозвитку. На підставі систематизації та узагальнення теоретичних надбань встановлено, що в сучасній вищій педагогічній освіті актуальними є завдання та проблеми щодо підготовки конкурентоспроможного педагога, орієнтованого на безперервний професійний саморозвиток. Проаналізовано шляхи формування в майбутніх учителів фізичної культури потреби в професійному саморозвитку, зокрема, обґрунтовано використання інтерактивних методів навчання та проєктної діяльності в освітньому процесі.