КРЕАТИВНІСТЬ – ОСОБИСТІСНИЙ РЕСУРС ПЕДАГОГІЧНОГО ДИЗАЙНУ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Красюк, Ірина; Удріс, Ірина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
У статті розглянуто ресурсні можливості креативності як особистісного ресурсу педагогічного дизайну, її впливу на продуктивність підготовки педагогів, конкретизовані її сутність і структура. Обґрунтовано, що в основі професійної підготовки має перебувати модель розвитку креативності, що об’єднує креативне середовище й креативну особистість. Встановлено, що розвиток креативності відбувається у креативному середовищі, якому характерне уважне ставлення до незвичних питань та ідей, демонстрація інноваційних думок, створення оригінальних цінностей; надання самостійності й свободи вибору.