БАГАТОКОМПОНЕНТНА СТРУКТУРА ПРОФЕСІЙНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ - Брицький, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2025)
Стаття присвячена дослідженню професійної готовності майбутніх викладачів як багатокомпонентної структури. Мета дослідження полягає у визначенні та аналізі багатокомпонентної структури професійної готовності майбутніх викладачів, виявленні основних компонентів та факторів, що впливають на її формування. У результаті аналізу наукової бази окресленої теми було визначено, що професійна готовність майбутніх викладачів є складною, багатокомпонентною структурою, яка включає наступні компоненти: мотиваційно-ціннісний, когнітивний, діяльнісний, особистісний, рефлексивний.