ІНТЕРПРЕТАЦІЯ СМІХОВОЇ КУЛЬТУРИ УКРАЇНЦІВ У ТВОРЧОСТІ ПАВЛА ВІРСЬКОГО В КОНТЕКСТІ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «НАРОДОЗНАВСТВО ТА ХОРЕОГРАФІЧНИЙ ФОЛЬКЛОР УКРАЇНИ» - Терешко, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2025)
У статті проаналізовано роль сміхової культури як соціального та естетичного інструменту в хореографічних інтерпретаціях П. Вірського та визначено педагогічний потенціал використання цього феномена у процесі викладання дисципліни «Народознавство та хореографічний фольклор України». Доведено, що використання творчості митця як навчально-методичного матеріалу дозволяє: конкретизувати поняття сміхової культури; продемонструвати як народна фольклорна традиція трансформується у сценічне мистецтво; формувати у молоді уміння передавати національний характер засобами пластики та гумору.