ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ ДО ВЗАЄМОДІЇ ІЗ СІМ’ЯМИ ПІДЛІТКІВ - Кобилянська, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено проблему підготовки майбутніх психологів до взаємодії із сім’ями підлітків. Розкрито, що професійна підготовка майбутніх психологів повинна здійснюватись у новій особистісно-орієнтованій парадигмі, передбачати актуалізацію професійно важливих особистісних якостей, орієнтуватись на формування професійної компетентності. Встановлено, що підготовка майбутніх психологів до роботи із сім’ями підлітків, має свою специфіку, яка вимагає включення нового змісту навчання, інтенсивних технологій навчання, орієнтованих на формування творчої активності студентів у процесі професійного становлення і самовдосконалення.