МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ СТИЛЮ УПРАВЛІННЯ МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ - Овчиннікова, Любов (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається модель формування стилю управління мистецько-педагогічним колективом майбутніх учителів музики. Подана характеристика її основних структурних компонентів, а саме: мета та результат процесу формування досліджуваного утворення; завдання; принципи (гуманізації та демократизації, науковості, неперервності та послідовності управлінських дій, діалогічності (полісуб’єктності), оптимальності та ефективності; емоційності педагогічного процесу); функції (цілепокладання, навчальна, виховна, особистісного розвитку, дисциплінарна, психолого-педагогічної допомоги); форми; методи; засоби; педагогічні умови (забезпечення мотивації студентів до формування ефективного стилю управління в процесі вивчення спецкурсу «Основи управління мистецько-педагогічним колективом»; впровадження у процес формування стилю управлінської діяльності професійно-особистісного тренінгу; організація самоменеджменту майбутніх учителів музики в контексті формування стилю управління мистецько-педагогічним колективом); критерії та їх показники; рівні сформованості стилю управління мистецько-педагогічним колективом (дезадаптивний, адап-тивний, продуктивний, креативний).