КРИТЕРІЇ ТА РІВНІ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ В УМОВАХ УНІВЕРСИТЕТУ - Павелків, Катерина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано підходи до побудови критеріально-показникової системи оцінки результатів іншомовної професійної підготовки майбутніх фахівців у закладах вищої освіти; охарактери-зовано основні теоретичні підходи до обґрунтування критеріїв і рівнів в українських педагогічних дослідженнях. Спроектовано власну систему критеріїв іншомовної компетентності майбутніх фахівців соціальної сфери, до якої віднесено мотиваційний, комунікативний, практичний, когнітивний, діяльнісний, соціокультурний, особистісний, рефлексивний критерії. Сформульовано висновок, що означена система критеріїв дозволить реалізувати міждисциплінарний підхід до іншомовної підготовки майбутніх фахівців через урахування їх особистих потреб і соціальних запитів. Обґрунтовано творчий, середній, достатній, незадовільний рівні іншомовної компетентності майбутніх фахівців соціальної сфери в умовах університету.