РОЛЬ ДІЯЛЬНІСНОГО ПІДХОДУ У ФОРМУВАННІ КВАЗІПРОФЕСІЙНОГО ДОСВІДУ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА-МУЗИКАНТА - Синевич, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається суть поняття «підхід» в освітній діяльності, особливості підготовки педагогів-музикантів до майбутньої професійної діяльності з позицій діяльнісного підходу в освітньому процесі. Саме діяльність є основним засобом і вирішальною умовою формування конкурентоспроможного фахівця. Здійснений теоретичний аналіз різних видів діяльності майбутнього педагога-музиканта під час реалізації діяльнісного підходу в освітньому процесі вищого навчального закладу. Розкривається специфіка освітньої діяльності студентів та особливості практичної діяльності майбутніх педагогів-музикантів під час проходження педагогічної практики. Аналізуються основні аспекти та способи комунікативно- творчої діяльності студентів. Зазначаються форми квазіпрофесійної діяльності, що впливають на формування професійно-педагогічної спрямованості майбутніх фахівців-музикантів; описано практико-орієнтовне теоретичне навчання студентів в процесі квазіпрофесійної діяльності. Розкривається сутність та завдання науково-дослідної діяльності, як складової професійної підготовки майбутніх педагогів-музикантів.