МЕТОДИКА ПОЕТАПНОЇ КОМПЕТЕНТНІСНО-ОРІЄНТОВАНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ - Цина, Андрій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовується модель компетентнісно орієнтованої професійної підготовки майбутнього вчителя технологій, яка грунтується на концепціях когнітивного, діяльнісного і особистісного розвитку, що визначають компоненти та етапи її здійснення. За критерій якості компетентнісно орієнтованої професійної підготовки майбутнього вчителя технологій прийнято її відповідність моделі його професійно-педагогічної діяльності за показниками набутих навчально-професійних компетент- ностей. Опис вимог професії вчителя технологій здійснено у вигляді матрикулів двох видів (матрикул професії і матрикул професійної готовності фахівця), порівняння яких дає змогу зробити попередні висновки про ефективність розроблених етапів компетентнісно орієнтованої професійної підготовки.