ВПЛИВ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ, НА ЯКІСТЬ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ - Атаманчук, Юрій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано стан інформатизації вищої освіти України і роль інформаційно-технологічного забезпечення в навчально-виховному процесі в умовах інформатизації освіти. Доведено, що сучасні інформаційні технології надають нові можливості в організації процесу навчання. Розглянуто деякі проблеми, що виникають при впровадженні в освіту інформаційних технологій. Зроблені у статті висновки можуть бути використанні під час продовження дій щодо упровадження в навчальний процес у вищій школі нових інформаційних технологій, що є об ’активним процесом розвитку освіти. Однак дані технології не повинні використовуватися педагогами бездумно, оскільки жодну з технологій не можна вважати універсальною, адже кожна з них в різних ситуаціях дає різні результати і це необхідно враховувати при їх виборі.