КОМПЕТЕНТНІСТНИЙ ПІДХІД СТАНОВЛЕННЯ ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНИХ ЯКОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Калабська, Віра; Умрихіна, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається сутність та зміст поняття «компе- тентнісь», висвітлено особистісно-професійні якості та їх складові як компоненту підготовки майбутніх учителів музики, які спрямовані на оволодіння ними творчими технологіями та формування в них зазначеного утворення. Виокремлено професійно важливі компетентності особистості педагога-музиканта, що забезпечують її творчу активність. Дослідження розкриває актуальність і значення розвитку компетенцій як умова формування особистісно-професійних якостей майбутнього учителя музики. Даний підхід актуальний в контексті нового кола проблемних питань сучасного музикознавства, зокрема, проблеми дослідження музичного змісту. Аргументована необхідність розвитку особистісно-професійних якостей у студентів-музикантів в процесі фахової підготовки.