ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ-БАЯНІСТІВ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Розумович, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлюються особливості організації самостійної роботи студентів-баяністів у процесі фахової підготовки. У контексті окресленої проблеми автор розглядає питання, пов’язані із самосвідомістю, активізацією уваги, здібністю до самоаналізу та самооцінки, самоконтролю майбутніх виконавців-інструменталістів, психологічними та фізичними властивостями, які необхідні для успішного навчання гри на інструментах: інтерес, терпіння в роботі, пластичність нервової системи, спостереження. Особлива роль приділена музичному сприйманню, як важливій психологічній передумові успішної самостійної роботи студентів- баяністів. Важливе значення автор надає особливостям організації самостійної роботи студентів-баяністів у процесі фахової підготовки під керівництвом викладача та без його керівництва. Кожен з вказаних видів самостійної роботи характеризується особливостями стимулювання, планування, організації, контролю, коректування управління самостійною роботою.