РОЛЬ МЕТОДУ АНАЛОГІЇ ПРИ ВИВЧЕННІ ФІЗИЧНИХ ОСНОВ МЕХАНІКИ В ТЕХНІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТАХ - Іщенко, Руслан (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У роботі досліджено роль методу аналогії при викладанні розділу «Фізичні основи механіки» курсу загальної фізики студентам технічних університетів. Встановлено, що використання зазначеного наукового методу сприяє систематизації знань студентів з відповідного розділу фізики, підвищує якість знань, активізує пізнавальну діяльність студентів на заняттях, що в свою чергу підвищує мотивацію до подальшого вивчення вказаної навчальної дисципліни. Виявлено, що використання аналогій призводить до полегшення і прискорення навчального процесу.