РЕАЛІЗАЦІЯ КОМПЕТЕНТНІСТНОГО ПІДХОДУ НА ОСНОВІ ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВИХ ДИСЦИПЛІН У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ УЧИТЕЛІВ-ФІЛОЛОГІВ - Коваль, Валентина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено складний процес реалізації компетентністного підходу у процесі професійної підготовки майбутніх учителів-філологів. Виокремлено основні потреби, які виникають у процесі формування професійної компетентності вчителів-словесників. Зазначено, що відмінне знання фонетики в цілому та її складових зокрема – є запорукою успішного оволодіння державною українською мовою. Доведено, що ефективне формування професійної компетентності майбутніх учителів-філологів забезпечується, насамперед, оновленням змісту професійно орієнтованих навчальних дисциплін.