АКТУАЛІЗАЦІЯМОТИВАЦІЇ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВМУЗИКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Кремешна, Тетяна; Бондаренко, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлюється проблема актуалізації мотивації майбутніх педагогів-музикантів до професійної діяльності. У даному контексті автори розглядають низку педагогічних умов, серед яких: орієнтація навчально-виховного процесу на розвиток творчого потенціалу студентів; опора при організації начального процесу на психолого-педагогічну теорію мотивації; орієнтація навчально-виховного процесу на професійний саморозвиток студентів (самопізнання, самоідентифікація, самоорганізація, самореалізація); урахування індивідуальних особливостей студентів; сприяння в створенні сприятливого професійного творчого мікроклімату у вуз.