ПЕДАГОГІЧНІ ТА АКСІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПОНЯТТЯ «УСТАНОВКА ДО ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ» СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ПЕДАГОГІЧНИХ ВНЗ - Бойко, Юлія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Важливим для окресленої проблеми є визначення сутнісних характеристик установки до здорового способу життя, як до професійної цінності, що і стало метою написання даної статті. У статті проводиться аналіз психолого-педагогічної літератури та досліджень науковців, які вивчали та аналізували сутність наукових понять: «цінність», «ціннісне ставлення», «ціннісні орієнтації» та їх взаємозв’язок з поняттями «установка», «аксіологічна установка», які є ключовими термінами даної статті. Визначається актуальність розробки аксіологічного напряму у дослідженні здорового способу життя. У висновках, на основі аналітичного огляду змісту наведених визначень, виділені суттєві ознаки досліджуваних понять та окреслені перспективи подальших досліджень.