ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИКИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ ДО ПЕДАГОГІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Андрощук, Ірина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття розкриває актуальну проблему професійної підготовки майбутніх вчителів здатних до педагогічної взаємодії на засадах співпраці з іншими учасниками освітнього процесу. Зазначено, що методику підготовки майбутніх вчителів трудового навчання та технологій до педагогічної взаємодії необхідно розглядати як загальну, яка конкретизується в таких часткових інноваційних методиках: методика формування мотивації до педагогічної взаємодії; методика формування професійно-педагогічних знань та умінь; методика формування культури педагогічної взаємодії та професійно важливих якостей.