ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ДО ПРОФЕСІЙНОГО САМОРОЗВИТКУ: МОТИВАЦІЙНО-ЦІННІСНИЙ АСПЕКТ - Музика, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається важливе питання мистецько-педагогічної освіти: мотиваційно-ціннісний аспект проблеми підготовки майбутнього вчителя образотворчого мистецтва до професійного саморозвитку. Охарактеризовано сутність понять «мотив», «мотивація», «цінності» та «мотиваційно-ціннісна сфера особистості». Розкривається роль педагога-наставника в контексті формування у студентів стійкої внутрішньої мотивації до саморозвитку і самореалізації у професійно-творчій діяльності.