ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ КОНЦЕРТНО-ВИКОНАВСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ МАГІСТРАТУРИ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ (ФОРТЕПІАННОЇ) ПІДГОТОВКИ - Цзін, Люй (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлюються основні принципи, які покладені в основу процесу формування концертно-виконавської компетентності іноземних студентів магістратури: принцип проблемності відображає дію логіко-пізнавальних протиріч як рушійної сили розвитку процесу навчання; принцип довіри суб’єкту навчання передбачає віру у творчий потенціал майбутніх піаністів, довіру до них; принцип самостійної діяльності базується на вмінні магістрантів організовувати власну розумову діяльність, та в умінні організовувати свою поведінку; принцип креативності полягає у створенні оптимальних умов для реалізації професійного потенціалу студентів; принцип цілісного сприймання музичного твору допомагає студентам у вмінні схоплювати сутність будь-якого твору, віднаходити в музичній тканині її основні структурні принципи і сприймати закладений в нотному тексті зміст як високоорганізоване ціле.