ЯКІСТЬ ОСВІТИ: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Біляковська, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Розглянуто актуальні аспекти якості освіти, які зумовлені новими цивілізаційними викликами. На основі історико-педагогічного аналізу розкрито основні дефініції дослідження «якість», «освіта», «якість освіти», «якість вищої освіти» та простежено їх взаємозв’язок. Висвітлено різні підходи до розуміння поняття «якість освіти». Акцентовано, що проблема якості освіти тісно пов’язана з інноваційними освітніми процесами. Відмічено, що якість вищої освіти постає, з одного боку, як атрибутивна характеристика вищої освіти, а з іншого – інтегральним продуктом розвитку науки й культури, яка відповідає актуальним потребам розбудови суспільства. Визначено показники якості вищої освіти.