РЕАЛІЗАЦІЯМОДЕЛІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ- ФІЛОЛОГА ДО УКРАЇНОЗНАВЧОЇ РОБОТИ ВШКОЛІ - Циганок, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті презентовано реалізацію моделі підготовки майбутнього вчителя-філолога до українознавчої роботи в школі. Увага акцентується на ролі педагога в сучасному освітньому процесі. Підготовка майбутнього вчителя до українознавчої роботи в школі передбачає оволодіння ним певною сумою українознавчих знань, умінь і навичок, необхідних для успішної професійної діяльності. Розкрито зміст концентрів українознавства.