СУТНІСТЬ ТА СТРУКТУРА ХУДОЖНЬО-ВИКОНАВСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СКРИПАЛІВ - Гупало, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються особливості формування художньо-виконавської компетентності скрипалів в рамках професійної підготовки музикантів-виконавців, що дає змогу враховувати їх при закладанні освітньо-кваліфікаційної бази і новоутворень вітчизняної освіти, а також висвітлюється сутність понять компетентність, майстерність та здійснено аналіз компонентної структури художньо-виконавської компетентності скрипалів при різних рівнях сформованості творчо-виконавських здібностей.