ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА У ПРОЦЕСІ ПРОХОДЖЕННЯ ФОЛЬКЛОРНОЇ ПРАКТИКИ - Семенчук, Василь (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Обґрунтовано доцільність використання компетентнісного підходу у професійному навчанні майбутніх учителів музичного мистецтва. Розглянуто підходи до тлумачень понять «компетентність» і «компетенція», визначено основні принципи організації фольклорної практики для формування професійної мистецької компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва, що передбачає розвинений інтерес до художньо-пізнавальної діяльності; широку ерудованість у системі національної і світової художньої культури, що дає змогу майбутньому фахівцю успішно здійснювати професійні функції.