ВПЛИВ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТАЦІЙ ВИКЛАДАЧІВ НА РОЗВИТОК ЇХ ПРОФЕСІЙНОГО ДОСВІДУ - Султанова, Лейла (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовано вплив ціннісних орієнтацій викладача на розвиток їх професійного досвіду. Розглянуто поняття «досвід» в різних аспектах. З’ясовано, що професійний досвід складається із зовнішніх складових професійної діяльності (знань, умінь та навичок) та внутрішніх якостей особистості (здібності, ціннісні орієнтації тощо). Проаналізовано ціннісні орієнтації як особистісну характеристику викладача. Представлено найбільш поширені класифікації ціннісних орієнтацій особистості.