РОЗВИТОК ВІТЧИЗНЯНОЇ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ ХХ СТОЛІТТЯ: ДО ПРОБЛЕМИ ПЕРІОДИЗАЦІЙ - Коваленко, Анатолій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті здійснено аналіз культурно-історичних періодів у контексті музично-педагогічної історіографії. На підставі аналізу досліджень провідних українських науковців музичної педагогіки та музичного мистецтва виявлено, що вивченням окремих аспектів історії музичної освіти займались ряд науковців, проте цілісного бачення історичних подій даної теми немає. Автор на основі узагальнення попередніх наукових розвідок, пропонує власну періодизацію історії вітчизняної музичної освіти ХХ століття.