ТЕМАТИЧНИЙ АНАЛІЗ ЗБІРКИ «НАРОДНІ УКРАЇНСЬКІ ПІСНІ В КИЇВЩИНІ» ПОРФИРІЯ ДЕМУЦЬКОГО - Пиж’янова, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджується фольклористична діяльність Порфирія Демуцького на прикладі збірки «Народні українські пісні в Київщині». Зазначено, що пісні цієї збірки входили до репертуару Охматівського хору та хорів Музичного товариства ім. М. Леонтовича. Автором систематизовано інформацію щодо тематичної направленості збірника. Обґрунтовано положення, що різні методи запису пісенного матеріалу збірки залежали від типів інтерпретації народних пісень Охматівським хором. Наведено відомості щодо виконання окремих пісень збірника. Проаналізовано значення респондентів при укладенні збірки.